Jõulutulede automatiseerimine

Tänase elektrihinna kõikumisega on nii mõnigi loobunud jõulutulede põletamisest.
Dimmer.ee jagab ideed kuidas jõulutuledest mitte loobuda ja need automatiseerida.

Üldiselt, kui need tuled paika saavad ja elektripistikusse ühendatakse, siis nii need ka jäävad – säravad seni kuni on aeg need jälle karpi tagasi pista.

Põhjuseid võib olla mitu:

  1. Tuledel puudub lüliti, et neid sisse-välja lülitada.
  2. Tuled on ühendatud pistikupessa, mis asub väga ebamugava kohapeal ning on raskesti ligipääsetav (kuuse taga, televiisori taga, diivani taga jne)

Ning just nendel põhjustel ei viitsi keegi ronima hakata, et neid siis vooluvõrgust lahti ühendada ning seetõttu põlevadki need 24/7. Kuid see on energia raiskamine, eriti praegusel ajal, mil elektri hinnad on kõrged. Jõulutuled on kõige efektsemad siiski pimeda ajal ning nii palju, kui meil seda valget aega on ei peaks nad põlema ning need võiks välja lülitada. Kuid kuidas seda teha mugavalt, nii et ei peaks upitama end kusagile ebamugavasse kohta ja seda veel kaks korda päevas. 

Tuleks automatiseerida oma jõulutuled, nii et need lähevad põlema siis kui päike loojub ning kustuvad kui päike tõuseb.

Ning selleks ei ole vaja osta uusi kalleid jõulutulesid vaid piisab kui olemasolevatele tuledele juurde osta Shelly Plug S pistik, mis ühendub su kodus olevasse WiFi võrku ning toimetab seal siis ise tema külge ühendatud jõulutuledega.

Et saaksid nautida automatiseeritud jõulutulesid, mis lähevad põlema päikeseloojangul ja kustuvad päikesetõusuga, on sul vaja:

Edasi on kõik üpriski lihtne, tuleb registreerida endale kasutaja Shelly Cloud rakenduses ning seejärel teha mõned algelised seadistused:

Ühenda Shelly Plug S voolu pistikusse

Ava Shelly Cloud rakendus, logi sisse ja lisa oma esimene ruum

Lisa seade Shelly Cloud rakendusest

Määra lisatud seade äsja lisatud ruumi alla

Edasi tuleb määrata nädalane ajakava, mis töötab päikesetõusust päikeseloojanguni.

Ühenda oma jõulutuled Shelly Plug S pistikuga

Ja nii lihtne see ongi, edaspidi ei pea sa kusagile ebamugavasse kohta ronima et tulesid välja lülitada või neid jälle sisse.
Tuled lähevad särama, kui päike loojub ning kustuvad kui päike tõuseb. Äärmiselt mugav ja lihtne ning mis praegusel ajal tähtis, siis ka hoiab veidi energiat kokku!